10.06.2024 / 14:53 Tenis - Loše prognoze

Oglasio se Đokovićev ljekar i donio loše vijesti

Oglasio se Đokovićev ljekar i donio loše vijesti

Sudeći prema prognozama ljekara koji je operisao Novaka Đokovića, male su šanse da srpski teniser zaigra na Wimbledonu.

Antoan Žeromet, ljekar koji je u srijedu operisao Đokovića nakon povrede desnog koljena tokom meča osmine finala Roland Garrosa, nije optimista kada je riječ o brzom povratku Srbijanca na teren.

Đoković je pobijedio Argentinca Serundola u pet setova, ali je potom morao da se povuče i da ne izađe na megdan Casperu Ruudu. Brzo je operisan i trenutno je u fazi oporavka.

Iako je operacije prošla dobro i bez ikakvih problema, Žeromet ne veruje da će Đoković biti spreman da igra na trećem Grand Slamu u sezoni.

Wimbledon će biti održan od 1. do 14. jula, a Žeromet je uglednom "Ekipu" poručio da su male šanse da se potpuno oporavi za tri sedmice.

"Za 45 minuta koliko smo proveli sa Novakom, njegovim timom i Vensanom Gijarom, doktorom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u tome da će zavisiti sve od reakcije njegovog koljena. Postepenim povećanjem opterećenja, vidjećemo da li ostaje ‘suho’ i bez otoka ili bola. To će biti napredak od dana do dana, ali je nemoguće predvidjeti stanje u kom će biti za sedmicu, dvije i tako dalje. Ali, da bude na 100 posto za tri sedmice, to zaista djeluje teško ostvarivo", poručio je lekar.

Đoković bi na Wimbledonu trebalo da brani prošlosezonsko finale, ali pitanje je da li će biti u stanju da uopšte zaigra na travi ove sezone.

Podsjetimo, nakon Wimbledona slijede Olimpijske igre koje toliko fale Novaku u njegovoj bogatoj igračkoj karijeri.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo