30°C
Mostar 37°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 33°C
Bihać 27°C

10.06.2024 / 16:06 BiH - VIK

Ovi dijelovi Sarajeva kasno večeras i sutra bez vode

Ovi dijelovi Sarajeva kasno večeras i sutra bez vode
Foto: Ilustracija
KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo obavještava javnost o mogućim prekidima vodosnabdijevanja večeras i sutra u naseljima i ulicama glavnog grada BiH, a zbog planiranih radova na rekonstrukciji glavnih vodovodnih cijevi te u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema.

Za večeras, od 22h, planirani su radovi na rekonstrukciji glavnih vodovodnih cijevi preko saobraćajnice u ulici Safeta Hadžića. U sklopu ovih radova može doći do kraćeg prekida vodosnabdijevanja navedene ulice, kao i dijela naselja Aneks.

Za sutra, 11.06.2024. u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova u ulicama:

Džemala Bijedića, Butilska, Tvornička, Pijačna, Ejuba Delalića, Jošanička, Partizanskog odreda Zvijezda, Svrake, Blagovac, Amira Muharemovića i Husinjska.

U sklopu realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne mreže koji se finansira sredstvima druge tranše EBRD kredita za sutra su planirani i radovi u ulicama Karpuzova i Adžemovića.

"Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima", naveli su nam iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo