20°C
Mostar 25°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

11.06.2024 / 09:18 Kultura - Sarajevo

Komedija 'O medvjedima i ljudima' 12. juna na repertoaru Narodnog pozorišta

Komedija 'O medvjedima i ljudima' 12. juna na repertoaru Narodnog pozorišta
Foto: Velija Hasanbegović

U srijedu, 12. juna u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo biti će izvedena dramska predstava „O medvjedima i ljudima“ autora i reditelja Saše Anočića.

Saša Anočić je bio višestruko nagrađivani glumac, autor i režiser, a svojom predstavom Kauboji, postavljenom 2008. godine u Teatru Exit i osmišljenom kao kombinacija drame i mjuzikla, napravio je svojevrsnu prekretnicu u pozorištu.

"O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko 'oštećenje'. To 'oštećenje' ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda, ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju 'medvjedi' – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo", Saša Anočić.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić te Isa Seksan.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti na linku.

Radno vrijeme blagajne na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

Ostalim radnim danima od 9:00–15:00 sati.(Vijesti.ba)

Izdvajamo