13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

11.06.2024 / 13:04 Fudbal - Pred Euro

Reklama za kosilicu podigla veliku prašinu: Hrvate nasmijala, a Srbe razljutila

Reklama za kosilicu podigla veliku prašinu: Hrvate nasmijala, a Srbe razljutila
Foto: X.com

Političke izjave i prepucavanja obično najlakše "zapale" region, ali u sličnom kapacitetu to su u stanju učiniti i sportska dešavanja.

Proteklih dana u Hrvatskoj je postavljen reklamni bilbord koji je građane ove zemlje oduševio, ali u isto vrijeme razbjesnio javnost u Srbiji.

Jedna švedska kompanija odlučila je na način simpatičan građanima Hrvatske reklamirati svoju pametnu kosilicu, a to su uradili sloganom:

"Kosi kao Joe u najboljim danima".

Šveđani su aludirali na utakmicu Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Beogradu kada je Josip "Joe" Šimunić žestokim startom pokosio fudbalera Srbije Miralema Sulejmanija.

Igrala se 80. minuta kada je Sulejmani bio u kontranapadu, a Šimunić startovao direktno na njega i tako spriječio potencijalno opasnu situaciju po svoj gol, ali i dobio direktan crveni karton.

- Morao sam napraviti taj crveni karton. Opet bih ga sutra napravio. Ali mi je žao Sulejmanija. Izvinjavam mu se i nadam se da nije zaradio neku povredu", izjavio je kasnije Šimunić za "RTL".

- To je bio najobičniji start koji sam morao da napravim. Što se mora, nije teško. Pogriješio sam jer sam bio previše iza igrača, poručio je Šimunić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo