25°C
Mostar 28°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 26°C

11.06.2024 / 14:40 Regija - Zagreb

Očevidac detaljno ispričao kako se zapalio čovjek pred Saborom: 'Odmah je planuo...'

Očevidac detaljno ispričao kako se zapalio čovjek pred Saborom: 'Odmah je planuo...'
Foto: Pixsell/Patrik Macek

Rano jutros se na Markovom trgu ispred hrvatskog Sabora muškarac polio benzinom i zapalio.

"Mislio sam da se čovjek polijeva vodom jer mu je vruće", rekao je za Jutarnji list očevidac koji je na Markovom trgu taman prolazio kada se zasad nepoznati muškarac polio benzinom i zapalio te zadobio teške opekotine na 90 posto tijela. Ljekari se bore za njegov život.

"Stajao sam na ulazu u sabor i čekao, došao je muškarac ispred ograde, oko 60 godina, visok 180, u trenirci, s kapom na glavi i vrećicom u ruci", ispričao je.

Govori da je prošao pored njega kad je stao, izvadio dvije boce Jamnice od 1.5 litara i počeo se polijevati tekućinom. "Izgledalo je kao da se pokušava rashladiti. Nisam osjetio miris benzina. Da sam osjetio, odmah bih reagovao", kaže.

Postalo je sumnjivo kad se čovjek počeo zalijevati tekućinom po odjeći i nogavicama trenirke. Vrećicu je objesio o ogradu, a unutra su navodno bili čips i potrepštine iz prodavnice. Očevidac priča da je osjetio da se nešto čudno događa te je potom našao mladića iz Plenkovićeva osiguranja na ulazu u sabor. Upozorio ga je da se čovjek ponaša sumnjivo i polijeva tekućinom.

"Dečko je odmah krenuo prema njemu, vikao ‘gospodine, gospodine’, u tom je trenutku ovaj spustio bocu Jamnice, izvukao upaljač iz džepa i kresnuo", govori očevidac.

Dodaje da je plamen bio trenutan, cijelo tijelo čovjeka je zahvatilo u sekundi. Mladić iz osiguranja skočio je u kućicu policajca, uzeo vatrogasni aparat i počeo gasiti plamen s čovjeka.

"Ja ga nisam čuo da je rekao riječ. Pao je na koljena nakon nekoliko minuta tek, a onda su dotrčali i drugi ljudi iz osiguranja, policije, a onda i doktorica iz saborske ambulante", kaže.

Nakon svega, iz zgrade je izašao i premijer Plenković.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo