13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

11.06.2024 / 15:12 Ostali sportovi - 27. jula

Veliko interesovanje za 4. Međunarodnu trku prijateljstva Goražde 5K

Veliko interesovanje za 4. Međunarodnu trku prijateljstva Goražde 5K
Foto: FENA

Atletski klub Goražde organizator je četvrte Međunarodne trke prijateljstva Goražde 5K koja će se u gradu na Drini održati 27. jula.

Pripreme za ovaj veliki sportski događaj već su počele, a sudeći po broju prijava u startu, ovogodišnja trka mogla bi okupiti mnogo više takmičara u odnosu na prošlogodišnju.

-Samo u prvih par dana prijavljeno je 140 takmičara čime smo i više nego zadovoljni. I ove godine očekujemo više od 300 trkača na glavnoj utrci 5K tako da ćemo imati ponovo jednu lijepu manifestaciju u našem gradu - kazao je član AK Goražde Emir Hastor.

Naglasio je da će i ove godine konkurencija biti izuzetno jaka, s obzirom da su svoje učešće najavili najbolji dugoprugaši BiH, regiona i Evrope.

- Većina najboljih trkača iz BiH potvrdila je svoje učešće i ove godine, a takođe i ovoga puta bit će trkača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, i čak Njemačke, Mađarske i Švedske. Prijave su otvorene do 19. jula na stotinka.hr kao i Facebook stranicama Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5K 2024. i Atletski klub Goražde gdje se mogu pronaći linkovi – dodao je on uz napomenu da će trka biti organizirana u 19 sati na istoj dionici kao i prošle godine, sa startom i ciljem u ulici Zaima Imamovića.

Hastor je podsjetio da su dio manifestacije kao i uvijek trke za djecu svih uzrasta.

- Trke su kao i uvijek planirane od cicibana do učenika devetih razreda i u tom dijelu očekujemo oko 300 djece. Uglavnom, veoma smo ponosni na ovaj jedinstveni sportski događaj koji obilježi svako novo ljeto u Goraždu i pozivamo sve zainteresovane da i ove godine budu naši gosti odnosno učesnici - kazao je Hastor.

Titulu najbržeg u trci Goražde 5K od prošle godine brane Uroš Gutić iz Nevesinja u muškoj te Alma Hrnjić u ženskoj konkurenciji.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo