17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

11.06.2024 / 15:17 Crna hronika - Sarajevo

Sarajkić predat Tužilaštvu, ustanovljeni novi detalji ubistva

Sarajkić predat Tužilaštvu, ustanovljeni novi detalji ubistva
Foto: Hayat
Nihad Sarajkić (32), koji je jučer na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu ubio Anela Kršu (39), predat je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

On je jučer oko 16:50 sati ispalio 16 metaka u Kršu, koji je preminuo na licu mjesta. Sarajkić nije bježao, već je pozvao i sačekao policiju, a potom je uhapšen nakon dolaska pripadnika MUP-a KS.

Preliminarni rezultati istrage i saznanja govore da je Sarajkić bio u ljubavnoj vezi sa Kršinom partnericom i da je taj odnos bio povod sukoba. Uprkos pokušajima da zaustavi taj odnos, veza je nastavljena, a Kršo je upućivao prijetnje Sarajkiću.

Njih dvojica su prije ubistva sjedili u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kovačići, a nakon završetka razgovora, Sarajkić je krenuo za Kršom i ispalio 16 metaka u njegovom pravcu.

Za razliku od Anela Krše, koji je od 2008. do 2023. godine devet puta bio upisivan u krivičnu evidenciju zbog različitih krivičnih djela, Nihad Sarajkić je bio bez dosjea jer nikada ranije nije privođen.

Tužilaštvo KS ima pravo na zadržavanje 24 sata, nakon kojih će dežurni tužilac odlučiti o daljim mjerama. Iz Tužilaštva kažu da se istraga o motivima ubistva nastavlja i da se tenutno saslušavaju svjedoci.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo