12.06.2024 / 19:06 Muzika i Film - Centar Pavarotti

U Mostaru održan projekt Masterclass 'Tradicionalna muzika BiH'

U Mostaru održan projekt Masterclass 'Tradicionalna muzika BiH'
Foto: PR
U Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru održan je Masterclass tradicionalne muzike za učenike osnovnih i srednjih škola tog grada. 

Radi se o kreativno-edukativnoj radionici u sklopu projekta "Music Meeting Point", kojeg u saradnji s Muzičkim centrom Pavarotti, realizira Udruženje umjetnika "Zanart".

U prvom dijelu Music Meeting Pointa, realizirano je šest koncerata tradicionalne muzike BiH na šest različitih lokacija na širem području Grada Mostara, te je otvorena i multimedijalna izložba tradicionalne muzike BiH u prostorijama ovog udruženja.

Projekt Masterclass "Tradicionalna muzika BiH" zasniva se na daljem širenju i poticanju interesa za tradicionalnu muziku BiH, koja ima sve značajke jedinstva u različitosti, odnosno multikulturalnosti. Edukatori Masterclassa su bili: Mustafa Šantić, Atilla Aksoj, Davor Kožul i Riad Guzin, saopćeno je iz MC Pavarotti.

Projekt se realizira i uz svesrdnu podršku inicijative Mostar - Prostori koji pokreću, financijski podržane od Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, British Embassy Sarajevo, People in Need Bosnia and Herzegovina, Everyday Peace Indicators, OKC Abrašević, Agencije lokalne demokratije Mostar, te Udruženja građana "Nešto Više".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo