32°C
Mostar 38°C
Tuzla 38°C
Banja Luka 36°C
Bihać 32°C

13.06.2024 / 11:29 Muzika i Film - Dani kulture od 21. jula

Muzičke zvijezde stižu u Visoko: U julu nastupa Bajaga, S.A.R.S., Adi, Ilma...

Muzičke zvijezde stižu u Visoko: U julu nastupa Bajaga, S.A.R.S., Adi, Ilma...
Foto: FB

I ove godine u Visoko u julu stižu brojne muzičke zvijezde iz BiH i regiona.

Sigurno da će stanovnici ovog grada, ali i okolnih biti zadovoljni serijom koncerata koji će biti održani od 21. do 26. jula.

U tom periodu u sklopu "Visočkog ljeta" hiljade posjetilaca zabavljat će Bajaga i instruktori, S.A.R.S. , Adi Šoše, Ilma Karahmet, Semir Cerić Koke i Sidik Šabanović.

- U proteklim godinama Visoko smo visoko pozicionirali na ljestvici kulturnih dešavanja u Bosni i Hercegovini i taj nivo ćemo održati i u ovoj godini. U Visokom će nastupiti Bajaga i instruktori, S.A.R.S., Adi Šoše, Ilma Karahmet, Semir Cerić Koke i Sidik Šabanović. Naš cilj je da Kraljevski grad Visoko u ovom periodu bude centar regije, a veličanstveni koncertni sadržaji to obećavaju. U Visoko se izlazi i posebno smo sretni zbog toga - kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Dani kulture i sporta će biti održani u periodu od 21. do 26. jula, dok će se od 27. jula do 2. augusta održati Dani trgovine, popularni visočki vašar.

Zakupa štandova su oslobođene porodice šehida i poginulih boraca i RVI iz Visokog koji imaju svoju registrovanu djelatnost, a tokom trajanja cjelokupne manifestacije u Visokom je besplatan parking.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo