22°C
Mostar 27°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 20°C

13.06.2024 / 22:07 SHOW - Detroit

Pjevač tvrdi da su ga zatvorili na psihijatriju misleći da se lažno predstavlja

Pjevač tvrdi da su ga zatvorili na psihijatriju misleći da se lažno predstavlja
Foto: Profimedia
Frontmen grupe Four Tops Alexander Morris tvrdi da su ga u jednoj bolnici na području Detroita zadržali te naredili psihološki pregled jer mu nisu povjerovali da pripada muzičkoj grupi diskografske kuće Motown, piše The Guardian.

Morris, koji je Afroamerikanac, podigao je tužbu protiv bolnice Ascension Macomb-Oakland u Warrenu u Michigan te insistira da je tokom posjete bolnici zbog boli u prsima i problema s disanjem bio podvrgnut rasnoj diskriminaciji i drugim vrstama lošeg ponašanja, prenosi Index.

Osoblje bolnice je, naime, "kada je otkrio svoj zvjezdani identitet, pogrešno pretpostavilo da se radi o mentalno bolesnom čovjeku", stoji u tužbi. Morris je osoblju rekao da je "trenutno zabrinut za sigurnost zbog uhoda i fanova".

Four Tops muzička je grupa koja se pojavila pedesetih godina prošlog stoljeća te je poznata po pjesmama I Can’t Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch) i It’s The Same Old Song. 1990. godine su primljeni u Rock & Roll Hall of Fame, a Morris joj se pridružio 2019. godine.

Iako je sa sobom nosio ličnu kartu pomoću koje ga se "lako moglo identificirati", pjevača su "obukli u stezulju". On tako sada tvrdi da je bio "pogrešno zarobljen te da mu je oduzeta lična imovina". Prema tužbi, psihološki je pregled ipak otkazan, a Morrisu je povjerovala medicinska sestra. Bolnica je navodno u znak izvinjenja pjevaču ponudila darovnu karticu od 25 dolara, no on ju je odbio.

"I dalje smo posvećeni poštovanju ljudskog digniteta te djelovanju s integritetom i saosjećanjem prema svim osobama i zajednici. Ne podržavamo rasnu diskriminaciju. Nećemo komentarisati spor koji je u toku", poručili su iz bolnice. Kada je pričao o incidentu, Morris, koji je rodom iz Detroita, izjavio je da mu je rečeno da je "lud ili šizofreničan".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo