32°C
Mostar 38°C
Tuzla 38°C
Banja Luka 36°C
Bihać 32°C

14.06.2024 / 08:40 Fudbal - Dani grada

Gradonačelnik Konjica primio juniore FK Igman, prvake Omladinske lige

Gradonačelnik Konjica primio juniore FK Igman, prvake Omladinske lige
Foto: FENA

U okviru "Dana grada Konjica" gradonačelnik Osman Ćatić ugostio je u zgradi Gradske uprave mlade konjičke fudbalere, juniore FK Igman, trenere Šefku Macića i Emira Čilića i šefa omladinskog pogona Amela Murtića.

- Svaki uspjeh, a posebno kada je historijski poput ovog zavrijeđuje našu pažnju. Upriličili smo prijem za ove mlade momke i njihove trenere, želeći im iskazati poštovanje što nas bilježeći sportske uspjehe čine ponosnim. Čestititam igračima, trenerima i upravi Fudbalskog kluba Igman Konjic na osvajanju titule prvaka Omladinske lige Bosne i Hercegovine grupa Jug. Gradska uprava Konjic nastojala je uložiti maksimalne napore u skladu sa svojim mogućnostima u unaprijeđenje uslova kako bi sve uzrasne kategorije mogle trenirati u što boljim i kvalitetnijim uslovima. S obzirom da im predstoji doigravanje za Premijer ligu iskreno se nadam da će u tome i uspjeti. Želim im mnogo sreće - kazao je gradonačelnik Ćatić.

Riječi zahvale Gradskoj upravi i gradonačelniku uputio je trener ekipe Šefko Macić.

- Ovo je prvi put u historiji da juniori igraju baraž za Premijer ligu i ova podrška koju nam pružaju Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom i uprava Kluba nam je jako značajna i zahvalni smo na tome. S obzirom da sada imamo zaista izvanredne uslove za treniranje, a kako smo čuli najave da će se graditi još jedan teren, to će značiti da ćemo u tom slučaju imati idealne uslove za još kvalitetniji rad- kazao je Šefko Macić trener FK Igman Konjic.

Govoreći o razigravanju za ulazak u Premijer ligu koje se igra u subotu šef omladinskog pogona FK Igman Konjic Amel Murtić kazao je kako se nada da će mladi fudbaleri i tu pokazati kvalitet i da će svi zajedno slaviti ulazak u Premijer ligu BiH.

- Osjećaj je izvanredan, trenirali smo za ovo skoro svih 10 godina kroz omladinski pogon, veoma mi je drago što idemo u kvalifikacije. Bilo je dosta zahtjevno, dosta teških utakmica. Nije lahko biti prvi i iznijeti taj teret. Uspjeli smo i idemo dalje - naglasio je najbolji strijelac juniorske ekipe Igmana i lige Mirza Džumhur.

Kapiten ekipe Tarik Hondo kazao je kako se nada da će se za svu dosadašnju podršku odužiti ulaskom u Premijer ligu.

- Hvala svima, hvala gradonačelniku što nas je primio i što prati naš rad, a mi ćemo se, nadam se, odužiti ulaskom u Premijer ligu. Svi se trudimo i dajemo zaista sve od sebe, a ono što nas raduje i što nam daje elan i volju da budemo još uspješniji su bolji uslovi za treninge, koji se stalno unaprijeđuju. To je podstrek ne samo nama već i generacijama iza nas- naglasio je Tarik Hondo, kapiten juniorske ekipe FK Igman Konjic.

(Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo