14.06.2024 / 11:06 Politika - Zajednički nastup

SDA, DF i SBiH otkrili imena kandidata: Gratz u Centru, Bandić u Novom Sarajevu

SDA, DF i SBiH otkrili imena kandidata: Gratz u Centru, Bandić u Novom Sarajevu
Foto: FENA

U Sarajevu je održana Zajednička konferencija za medije Kantonalnlnih organizacija, SDA, SBiH i DF na temu zajedničkog nastupa na lokalnim izborima 2024. godine.

Predsjednici kantonalnih organizacija su predstavili kandidate za načelnike općina u Kantonu Sarajevo. Medijima su se obratili Faruk Kapidžić (SDA), Albin Zuhrić (DF) i Almir Bećarević (SBIH).

- Dogovorili smo se da načelnike koje predložimo, da se ne preklapaju u općinama. SDA će nastupiti sa šest kandidata za načelnika, SBIH sa dva i DF sa jednim. SDA će imato kandidate na Ilidži - Samir Lokvančić, u Hadžićima je to Eldar Čomor, Ibro Berilo u Trnovu, Dženan Selimbegović u Starom Gradu, Migdad Hasanović u Vogošći i Nermin Hodžić u Ilijašu, rekao je Kapidžić.

Ove stranke će podržati Semira Efendića (SBiH) za načelnika Novog Grada, te Muamera Bandića (SBIH) u Novom Sarajevu i Dennisa Gratza (DF) u Općini Centar.

Zuhrić je rekao da je ovaj dogovor napravio paniku u redovima Trojke, te dodao da tome svjedoči reakcija njihovih čelnika.

- Ovo je slobodno društvo, mediji imaju pravo da iznose svoj stav, pa i da nazivaju ovaj project Trojka 2, neka nazivaju. Ovo to nije. Kažu da se stidimo. Mi se ne stidimo gospodina Kapidžića, jer on nije izdavao nelegalne dozvole za gradnju, nije četiri godine protračio građanima u općinama. Mi ćemo nastupiti kao odvojene stranke na ovim izborima. A ja ću vas pitati, kada Mandić prestane biti načelnik u Centru, da li će se iko od građana sjećati jednog njegovog projekta. Eto to su njegovi rezultati, rekao je Zuhrić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo