21°C
Mostar 26°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 20°C

14.06.2024 / 12:01 Ostali sportovi - Paraplivanje

'Sarajevo open' proba za Pariz, stižu svjetski i evropski prvaci

'Sarajevo open' proba za Pariz, stižu svjetski i evropski prvaci
Foto: Vijesti.ba

Peti međunarodni paraplivački miting "Sarajevo open 2024.“ ovog vikenda biće održan na Olimpijskom bazenu Otoka.

U organizaciji Plivačkog klub SPID iz Sarajeva paraplivački miting okupiće na jednom mjestu neke od najboljih svjetskih paraplivača današnjice i poslužiti kao jedna od posljednjih provjera pred nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

U Sarajevo na paraplivački spektakl dolazi 116 takmičara iz 17 klubova iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Njemačke, Turske i Bosne i Hercegovine.

Hrvatski reprezentativac i svjetski prvak Dino Sinovčić, njegova sunarodnjakinja Paola Novina, turski reprezentativac i bronzani sa Evropskog prvenstva Umut Unlu, te evropski prvak iz Bosne i Hercegovine Ismail Barlov, dovoljan su garant dvodnevnog paraplivačkog spektakla u vodi, saopćili su organizatori.

Među paraplivačkom elitom, a koju će na "Otoci“ imati priliku vidjeti publika, svakako je još jedan bh. reprezentativac i evropski rekorder Ismail Zulfić.

-Sarajevo će ovog vikenda peti put biti domaćin jednog od značajnijih međunarodnih paraplivačkih takmičenja u ovom dijelu Evrope. Ponosno najavljujemo nastup evropskih i svjetskih šampiona. Ovo je jedna od posljednjih provjera za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu, za koje su norme osigurali Dino Sinovčić, Paola Novina, Umut Unlu i naš Ismail Barlov. Želimo ih dobrim rezultatima iz Sarajeva ispratiti u glavni grad Francuske - saopšteno je iz PK SPID.

U sklopu ovog plivačkog spektakla održaće se i treće ekipno takmičenje, a titulu od prošle godine brani reprezentacija Hrvatske.

Takmičenje je uvršteno u kalendar Svjetske paraplivačke federacije, a početak je u subotu u 16 sati.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo