20°C
Mostar 25°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

14.06.2024 / 21:10 Svijet - Belgorod

Pogođena zgrada u Rusiji: Ulaz se potpuno urušio, izvlačili ljude iz ruševina

Pogođena zgrada u Rusiji: Ulaz se potpuno urušio, izvlačili ljude iz ruševina
Foto: X

Ulaz u stambenu zgradu u ruskom gradu Šebekinu urušio se tokom napada ukrajinskih oružanih snaga, saopćio je na Telegramu guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Prema prvim informacijama, povrijeđeno je najmanje pet osoba.

Tri osobe su prevezene u bolnicu, a dvije su odbile hospitalizaciju te im je medicinska pomoć pružena na licu mjesta. Uposlenici ruskog ministarstva za vanredne situacije stigli su na mjesto događaja te provode operaciju potrage i spašavanja.

Uz pomoć kamiona s merdevinama evakuirali su najmanje četiri osobe s petog sprata, dok su još dvije osobe izvučene ispod ruševina. Centri za privremeni smještaj spremni su za prihvat ljudi čiji su stanovi uništeni, piše ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Ruska službenica za ljudska prava Tatjana Moskalkova saopćila je kako su članovi njenog kabineta, zajedno s ombudsmanom Belgorodske oblasti, također otišli u Šebekino.

"Još jedan zločin Oružanih snaga Ukrajine protiv civila Rusije dogodio se u Šebekinu u Belgorodskoj oblasti. Kao rezultat raketnog udara iz Ukrajine uništena je stambena zgrada i poginuli su ljudi. Grupa zaposlenika iz mog kabineta otišla je na mjesto kako bi pružila pomoć žrtvama", istaknula je.

(Vijesti.ba)a

 

Izdvajamo