20°C
Mostar 25°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

14.06.2024 / 23:18 Fudbal - Tvrde mediji

Otkriveno što Ronaldo govori samome sebi prije izvođenja slobodnih udaraca

Otkriveno što Ronaldo govori samome sebi prije izvođenja slobodnih udaraca
Foto: Goal.com

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo trenutno je na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj gdje se sa svojom reprezentacijom priprema za nastup u skupini F s Turskom, Gruzijom i Češkom.

Tokom karijere, Ronaldo je osim po zastrašujućem učinku i činjenici da je jedan od najboljih nogometaša ikad, postao poznat i po slobodnim udarcima.

Izvodi ih cijelu karijeru gdje god igrao, više ili manje uspješno, ali na svoj poseban način. Odmakne se daleko od lopte, stane raširenih nogu i s rukama na bokovima te onda uhvati zalet i udara loptu. Ipak, portugalski mediji otkrili su da još nešto što Ronaldo radi prije svakog slobodnog udaraca.

Naime, Portugalac razgovara sam sa sobom. Točnije, ponavlja si uvijek istu rečenicu kojom s motivira. "Zabij, zabij, za tebe je normalno da zabiješ gol", rečenica je koju je Ronaldo izgovarao na posljednjoj utakmici prije Eura u kojoj je Portugal s 3:0 pobijedio Irsku. Portugalski mediji pogledali su i utakmice u Al Nassru, odnosno Ronaldove slobodne udarce te utvrdili da uvijek ponavlja istu rečenicu.

(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo