16°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 22°C
Bihać 17°C

15.06.2024 / 10:27 Crna hronika - Akcija Stočar

Banja Luka: Uhapšene dvije osobe zbog krađe stoke, mašine, cementa...

Banja Luka: Uhapšene dvije osobe zbog krađe stoke, mašine, cementa...
Foto: Arhiva
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u saradnji sa policijskim službenicima Policijskih uprava Prijedor i Mrkonjić Grad, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Stočar“ koja je bila usmjerena na rasvjetljavanje više krađa.

Oni su jučer, 14. juna 2024. godine, lišili slobode lica R.K. i R.M., oba iz Banja Luke, saopšteno je iz Policijske uprave.

Navedena lica se sumnjiče da su u periodu od 20. maja do 13. juna 2024. godine na području Banja Luke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinila više krađa, te da su oštećenim licima pričinila materijalnu štetu od oko 5.000 KM, navodi se u saopštenju.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 14. juna 2024. godine, na području Banja Luke izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi lice R.K., kojom prilikom je pronađena i oduzeta sitna stoka (tele i jagnjad), građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.K. i R.M. bit će podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo