21°C
Mostar 31°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 29°C
Bihać 24°C

15.06.2024 / 16:39 BiH - Pozitivan primjer

Promocija znanja: U Kalesiji panoi učenika generacije

Promocija znanja: U Kalesiji panoi učenika generacije
Foto: Vijesti.ba

U centru Kalesije danas su postavljeni reklamni panoi sa fotografijama šest učenica i učenika generacije u protekloj školskoj godini. Radi se o jednoj srednjoj i pet osnovnih škola sa područja općine Kalesija.

Na panoima su Ajla Kalajdžić, učenica JU MSS Kalesija, Hadi Ćurtović OŠ "Kalesija", Ahmed Durgutović iz OŠ "Memići", Rasim Ibralić OŠ "Rainci Gornji", Lamija Šišić OŠ "Tojšići" i Nudžejma Alić OŠ "Vukovije". Njihovi posteri će da krase Kalesiju narednih mjesec dana.

Idejni tvorac ovakve promocije učenika generacije je vijećnik Admir Karić iz Kalesije.

"Sit sam, a vjerujem i veliki broj građana, da naše ulice i generalno javni prostor (uključujući i internet) u većini slučajeva popunjavaju vijesti i slike/lica koje postavljaju, pa čak i nameću, pogrešne standarde. Želim da promovišem, i želim da promovišemo znanje, kao pokretačku snagu svega na ovom dunjaluku!

Kao vijećnik u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća Kalesija, nisam uspio da se izborim za budžetsku stavku da za učenike generacije, ali i slične stvari, imamo posebnu stavku da ih promovišemo na velikim bilbordima, ali i posebne nagrade. Ali u privatnoj režiji mogu, za sada, ovoliko! Zasigurno ću se i u budućnosti boriti za promociju obakvih stvari. Zahvaljujem se našoj firmi SM print Kalesija - koji nisu željeli naplatiti dizajn i print ovih postera za panoe"- napisao je Karić na društvenim mrežama.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo