16.06.2024 / 14:13 Fudbal - Sylvinho poslije Italije

Albanski selektor: Šteta zbog drugog gola, mogli smo više

Albanski selektor: Šteta zbog drugog gola, mogli smo više
Foto: EURO 2024
Fudbalska reprezentacija Albanije sinoć je poražena od Italije sa 2:1 u svojoj prvoj utakmici grupe B na Evropskom prvenstvu.

Albanija je povela nakon samo 23 sekunde utakmice preko Bajramija, ali Italija je samo 15 minuta kasnije već bila u vodstvu.

Selektor Albanije Sylvinho izjavio je kako je njegovu ekipu koštalo preveliko uzbuđenje nakon vrlo ranog vodstva.

"Dobro smo krenuli u utakmicu i postigli rani pogodak. Momčad je bila vrlo uzbuđena nakon toga, ali morali smo odigrati bolje, pogotovo u prvom poluvremenu. U nastavku smo čak imali i prilike za izjednačenje, pogotovo Manaj. Italija je brzo pomicala loptu i šteta je što se nismo mogli tome oduprijeti", rekao je Sylvinho, pa dodao:

"Da nismo primili drugi gol bili bismo u dobroj poziciji prijetiti iz kontri, ali nismo izdržali. Deset dana smo se pripremali kako bismo izvukli nešto iz ovog susreta, no na kraju smo ostali bez ičega. Moram pohvaliti i naše navijače koji su nam davali veliku podršku".

Nakon prvog kola u grupi B Španija i Italija imaju po tri boda, dok su Albanija i Hrvatska bez bodova pa je jasno kako je međusobni susret Albanije i Hrvatske u srijedu u Hamburgu utakmica u kojoj obje reprezentacije moraju igrati na pobjedu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo