17.06.2024 / 14:49 BiH - Sastanak s Dodikom

Milica Zavetnica pomogla s 85 hiljada eura, pa poručila: RS nije sluškinja

Milica Zavetnica pomogla s 85 hiljada eura, pa poručila: RS nije sluškinja
Foto: X / Milorad Dodik
Predsjednik bh. entiteta RS, Milorad Dodik, razgovarao je danas sa ministricom za brigu o porodici i demografiju Srbije Milicom Đurđević Stamenkovski, radikalnom desničarkom poznatijom i kao Milica Zavetnica.

- Želimo da nastavimo da izučavamo sve što je u interesu srpskog naroda, kako bismo kreirali najpraktičnije akcije koje bi provodili na terenu, rekao je Dodik nakon sastanka.


- Srbi su suočeni sa demografskim problemima, mi želimo da vidimo kako reagovati na svijest ljudi, da ostanu i da žive na ovim prostorima - rekao je Dodik i zahvalio na pažnji koju Srbija pruža.

- Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Srbije opredijelilo je 10 85.500 eura za tri projekta lokalne samouprave iz Republike Srpske i ovo je prvi korak u trasiranju zajedničke saradnje. Naša saradnja biće bazirana na populacionoj politici, demografiji i isticanju porodičnih vrijednosti. U narednoj budžetskoj godini izdvojićemo još značajnija sredstva. Želimo da pokažemo da su Srbija i Srpska jedna porodica. Kao predstavnici Vlade aktivno ćemo raditi na tome - dodaje Đurđević Stamenkovski., istakla je Stamenkovski.

Napominje da, su Srbi jedan narod, koji ima pravo da bude svoj na svome. Dodaje, da pojedinci, najavljuju da bi podijelili Republiku Srpsku, ali ona nije "ničija sluškinja".

- Republika Srpska je tekovina, koja ima nedvosmislenu podršku Srbije, koja je izražena Deklaracijom o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, od koje nećemo odstupati - dodaje Stamenkovski.

Ona je istakla da "Republiku Srpsku niko ne može da podijeli, potlači i podčini, i ona nije ničija sluškinja.
 
- RS je tekovina borbe našeg naroda da na ovim prostorima bude svoj na svome. Ta borba nije trajala pet godina već pet vijekova. Zato je važno da svi razumijemo da RS danas kada se nalazi na velikim udarima i kada je njeno rukovodstvo izloženo pristiscima, ima bezrezervnu podršku i zvaničnu podršku Srbije koja je izražena Deklaracijom i konstatovana i usvojena na Svesrpskom saboru - zaključila je ministrica Srbije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo