17.06.2024 / 16:11 SHOW - Slavlje u domu

Jelena Đoković danas slavi rođendan

Jelena Đoković danas slavi rođendan
Jelena Đoković / NDF

Supruga srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković, danas slavi 38. rođendan.

"Postoje tako neki ljudi koji kad uđu u naše živote, unesu more sreće, ljubavi i optimizma… Draga Jelena, hvala ti što koračaš ispred nas i sijaš tako sjajno za sve nas. Da ni jedan dan ne prođe bez tvog osmijeha, punog pozitivnosti i te dječje energije koju tako volimo kod tebe. Sretan rođendan!", stoji u čestitci Fondacije Novak Đoković, čija je Jelena suosnivačica.

Jelena je globalna direktorica i suosnivačica fondacije koja se bavi ranim razvojem djece i predškolskim obrazovanjem u Srbiji.

"Kada sam dobila djecu poželjela sam da im budem najbolji učitelj pa sam sebe dovela do toga da učim kao luda na temu roditeljstva i psihologije odrastanja, razvoja mozga, razvoja emocija. Između ostalog kroz tu moju strast sam s našim timom u Novak Đoković Fondaciji razvila programe baš za roditelje poput mene koji žele naučiti više, koji žele naučiti od nekog ko ima više iskustva, ali da ne budu savršeni", rekla je Jelena.

Porodica je podređena Novakovom uspjehu, ali su zajednički donijeli odluku da djeca više ne mogu stalno da putuju s njima na turnire jer je bitno da u jednom mjestu imaju prijatelje, idu u školu i odrastaju.

Jelena Đoković, djevojačko Ristić, upoznala je Novaka 2005. godine preko zajedničkih prijatelja u gimnaziji. Spojila ih je ljubav prema sportu, Jelena je prvo trenirala tenis, a potom i atletiku.

Kako bi pomogla roditeljima, radila je u kladionici i kao promotorica, a u Milanu je s najvišim ocjenama diplomirala poslovnu administraciju.

Nakon toga preselila se u Monte Carlo gdje je počela živjeti s Novakom, a ubrzo se zaposlila i u naftnoj kompaniji Tamoli u odjelu za ljudske resurse.

Nastavila se obrazovati pa je doktorirala u području menadžmenta.

Novak je 22. maja proslavio 37. rođendan.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Jelena i Novak zajedno su od srednje škole, a zaručili su se 2013. godine te vjenčali godinu dana kasnije na Svetom Stefanu u Crnoj Gori.

Četiri mjeseca kasnije Jelena je rodila njihovo prvo dijete, sina Stefana.

Tri godine kasnije dobili su kćer Taru.

Jelena je od početka Novakov najvjerniji fan na tribinama i najveća podrška, a njenu ulogu u njegovom uspjehu koji ga je doveo do svjetskog trona Novak nerijetko spominje. 

 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo