20°C
Mostar 25°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 19°C

17.06.2024 / 17:18 Fudbal - Predsjednik UO Veleža

Kevelj obrazložio odlazak Klafurića: Nazvao me njegov agent...

Kevelj obrazložio odlazak Klafurića: Nazvao me njegov agent...
Foto: FK Velež
Predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj saopštio je danas da Dejan Klafurić više nije trener mostarskog kluba.

Prvi čovjek Veleža je obrazložio razloge Klafurićevog odlaska, ali i priznao kako u klubu nisu očekivali ovakvu odluku na dan početka priprema.

"Jutros me zvao agent gospodina Klafurića i saopštio mi da on više nije emocionalno spreman voditi FK Velež. Da budem jasan, on je emotivno prazan, ne osjeća više da bi mogao doprinijeti daljem razvoju Veleža. Naravno da je to bila jedna neobična situacija i iznenađenje, ali naravno i da je Velež ozbiljan klub koji ima sve strukture koje takav klub treba imati. Ova vijest jeste iznenađujuća, ali neće ostaviti posljedice u radu kluba i to odgovorno tvrdim", rekao je Kevelj, te nastavio:

"Treneru, ali i igračima pripadaju sve čestitke za rezultate koji su ostvareni u prošloj sezoni. Uprava Veleža je treneru Klafuriću ispunila sve želje. Od priprema u Turskoj 15 dana, pa u Metkoviću, igrača... Zaista smo se trudili da ispoštujemo sve zahtjeve trenera i struke, te igrača, pa je u skladu s tim i rezultat bio adekvatan".

"Od danas će ekipu voditi prvi pomoćnik Samir Merzić i naš trener Avdo Kalajdžić. Ovo nije samo odlazak Klafurića, već i njegove dvojice pomoćnika s kojim ćemo potpisati sporazumni raskid".

Osvrnuo se Kevelj i na Klafurićeve riječi da je "emotivno ispražnjen".

"Ko ne može dati maksimum Veležu, nema potrebe da bude u Veležu. Ako je to stav gospodina Klafurića, mi mu možemo poželjeti samo sretan put i nastavak trenerske karijere. Njegov agent je ponudio sporazumni raskid ugovora i mi ćemo ga prihvatiti. Sutra će naša administracija završiti papire, to će se potpisati i ozvaničiti i time se stavlja tačka na ovo".

"Iskreno, nismo bili spremni za ovu odluku i nemamo trenutno nijedno rješenje u planu, ali Velež je ozbiljan i organizovan klub i siguran sam da ćemo to u najkraćem roku riješiti. Moramo naći ozbiljnog trenera koji će nastaviti da gradi ozbiljan Velež", zaključio je prvi čovjek mostarskog kluba.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo