22°C
Mostar 27°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 20°C

17.06.2024 / 20:54 Fudbal - Reakcija Rođenih

FK Velež: 'Odlučno demantujemo natpise o političkim pritiscima na klub'

FK Velež: 'Odlučno demantujemo natpise o političkim pritiscima na klub'
Foto: FK Velež
Iz Fudbalskog kluba Velež danas su se oglasili službenim saopštenjem o navodnim 'političkim pritiscima na klub'.

Saopštenje mostarskog kluba prenosimo u cjelosti:

"Fudbalski klub Velež Mostar odlučno demantuje dezinformacije koje su se pojavile u javnosti o navodnom uticaju premijera Federacije BiH, gospodina Nermina Nikšića, na posljednja dešavanja u Klubu.

Radi se o neistinama koje nemaju nikakvo utemeljenje, niti u njima ima i zrnca istine. Oni koji plasiraju laži ne žele dobro ni FK Velež ni svima nama koji zajedno radimo i gradimo jaki, evropski klub.

Jedina istina je da premijer F BiH pruža bezrezervnu podršku FK Velež, te da nikada ni na koji način nije pokušao uticati na unutrašnja pitanja ili kadrovsku politiku kluba. Podrška premijera Nikšića je uvijek bila značajna za dobrobit kluba, i nikada ničim nije bila uslovljena.

Postebno želimo podcrtati da u mandatu ovog Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, niti jedna politička opcija nikada, ni na bilo koji način, nije vršila pritisak na donošenje odluka u bilo kojem segmentu djelovanja našeg Kluba.

Posljednji medijski natpisi kojim se pokušava sugerisati drugačije mogu samo nanijeti štetu klubu i odnosima sa važnim prijateljima FK Velež koji doprinose stabilizaciji i razvoju kluba, u čemu posebno ističemo premijera Nikšića i Vladu F BiH", stoji u njihovom saopštenju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo