21°C
Mostar 30°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 23°C

19.06.2024 / 10:38 Crna hronika - Porodično nasilje

Bos. Gradiška: Supruga pretukla muža i ostavila ga ispred Doma zdravlja

Bos. Gradiška: Supruga pretukla muža i ostavila ga ispred Doma zdravlja
Foto: Arhiva

Muškarca, koji je jutros sa povredama po cijelom tijelu pronađen na ulazu u Dom zdravlja u Bosanskoj Gradišci, pretukla je supruga koja je privedena u policiji na ispitivanje.

Kako nezvanično saznaje ATV policiji je prethodno prijavljeno nasilje u porodici, odnosno da je 49-godišnjak napao svoju suprugu. Nešto kasnije osumnjičeni nasilnik je postao žrtva.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je 49-godišnjak prvo nasrnuo na svoju suprugu, te da mu je ona uzvratila. Nanijela mu je višestruke povrede, a potom ga dovezla na ulaz Doma zdravlja i izbacila iz vozila. Tu ga je pronašao portir koji je sve prijavio policiji. Njemu je pomoć ukazana u gradiškoj bolnici, a navodno je po tijelu imao i rane od noža.

”Pretučeni muškarac je odbijao da sarađuje sa istražnim organima, ali se operativnim radom došlo do saznanja da mu je povrede nanijela supruga. Ona je privedena i slučaj je zasada kvalifikovan kao nasilje u porodici”, kaže izvor blizak istrazi.

U PU Gradiška za ATV je potvrđeno da je slučaj prijavljen, te da je u toku rad kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo