19.06.2024 / 15:46 BiH - MUP KS

Dvije osobe uhapšene zbog eksplozije u Binježevu: Nemar u izgradnji?

Dvije osobe uhapšene zbog eksplozije u Binježevu: Nemar u izgradnji?
Foto: Arhiva / Facebook
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su dvoje osobe po naredbi kantonalnog tužilaštva zbog, kako navode, teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

"Osumnjičeni su da su postupali protivno propisima prilikom izvođenja radova pri izgradnji distributivnog gasovoda u naselju Miševići, tačnije, ispred porodične kuće u ulici Binježevo, u kojoj je 15. januara ove godine došlo do požara i eksplozije kada je smrtno stradala jedna osoba, a druga zadobila teške tjelesne povrede opasne po život", saopćila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Također je navela kako će oba osumnjičena, inače, nadzorni inženjer za gasne instalacije u firmi Arting BH, drugi rukovodilac gradilišta u KJKP Sarajevogas, nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, biti predati u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje.

Podsjetit ćemo, u eksploziji plina u kući porodice Delija u Binježevu stradao je 27-godišnji Mirza Delija. On je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta.

Teške povrede opasne po život tada je zadobio njegov otac, koji je s teškim opekotinama cijelog tijala zbrinut u KCUS-u. Njega je, tvrde očevici, eksplozija izbacila iz kuće dok je sav bio u plamenu, ali su ga komšije uspjele ugasiti, nakon čega ga je zbrinula Hitna pomoć. Majka je zadobila lakše tjelesne povrede.

Kuća porodice Delija u eksploziji je potpuno uništena, a od siline udara popucala su stakla i na okolnim kućama.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo