19.06.2024 / 16:05 Crna hronika - MUP ZDK

Nasilna smrt: Muškarac preminuo u zeničkoj policijskoj stanici

Nasilna smrt: Muškarac preminuo u zeničkoj policijskoj stanici
Foto: FENA

Policija je uhapsila S.H. (45) iz Zenice koji se dovodi u vezu sa smrću I.A. (42), koji je preminuo u subotu naveče u ćeliji MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Naime, kako je saopšteno iz MUP-a ZDK, obdukcijom je utvrđeno da je smrt bila nasilna, nakon čega su policajci prikupili dodatne informacije o okolnostima pod kojim je I.A. povrijeđen.

Kako je za "Nezavisne" potvrdio Samir Valentić, portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, njih dvojica su privedena zbog narušavanja javnog reda i mira, a iako je I.A. odbio ljekarsku pomoć na licu mjesta, i nije imao vidne povrede, nakon nekoliko sati situacija se iskomplikovala i on je preminuo u policijskim prostorijama.

"Obdukcijom je potvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, a nakon što se došlo do dodatnih saznanja u vezi sa narušavanjem javnog reda i mira, te je uhapšena osoba koja je učestvovalo zajedno sa S.H. Nad njim je zavedena kriminalistička obrada", potvrdio je Valentić.

Dodaje da je S.H. ispitan u svojstvu osumnjičenog i uz izvještaj predat Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, te će tužilac odlučiti da li će mu biti predložen pritvor.

Podsjećamo da je četrdesetdvogodišnji Zeničanin A.I. uhapšen u subotu oko 17.25 sati zbog narušavanja javnog reda i mira, a preminuo je isto veče u policijskoj ćeliji, nekoliko sati nakon što ga je zenička policija uhapsila.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo