19°C
Mostar 29°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 27°C
Bihać 22°C

21.06.2024 / 10:48 Fudbal - Gostovanje na BHT1

Osim o igri Srbije: 'Idu Slovenac od 50 hiljada i Srbin od ko zna koliko miliona...'

Osim o igri Srbije: 'Idu Slovenac od 50 hiljada i Srbin od ko zna koliko miliona...'
Foto: Screenshot

I dalje se nižu rekacije nakon remija Srbije i Slovenije (1:1) u utakmici drugog kola grupe B na Evropskom prenstvu.

Kalkulacija više nema kada je u pitanju Srbija, za prolaz će joj trebati trijumf protiv Danske u posljednjem kolu.

Stručnom konsultantu na BHT 1, Amara Osimu, nekadašnjem treneru Željezničara bilo je nejasno nekoliko poteza selektora Dragana Stojkovića.

„Puno je manjkavosti u igri Srbije, organizaciji, u disciplini…Odavde je to prelako pričati, ali puno je nelogičnosti. Puno je tu kvaliteta, talenta i želje, borili su se do kraja, vjerovali mogu da se vrate i vratili su se, ali i puno dezorganizacije, rekao je Osim i dodao:

„Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udinezeu… Mlađi je od ovih glavnih i igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska liga. Na kraju je nešto i uradio. Ima lijevu nogu dobru skoro kao i Tadić, a ovi im moraju igrati jer su kao zvijezde iako nisu kompatibilni. Tanko“.

Posebno je iznenađen što na bokovima igraju igrači sa kontra nogom.

„Tek mi je to novost. Nikad u životu nisam vidio da neko u formaciji 3-5-2 igra sa dva beka sa kontra nogama, a imaš dva špica kojima je najveći kvalitet igra u šesnaestercu na lopte sa strane“. Nije štedio ni Sergeja Milnkovića-Savića zbog rekacija kod gola Slovenije.

„U istoj akciji imaš Slovenca Karničnika koji igra za 50 hiljada eura godišnje,a iz Srbije Sergeja Milinković-Savića, za koga ne smijem ni da pomislim koliko ima. I desi se što se desi. Karničnik ode do kraja, a ovaj misli ‘ko je ovaj, što bih ja njega čuvao“, poručio je Osim.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo