31°C
Mostar 37°C
Tuzla 36°C
Banja Luka 34°C
Bihać 29°C

22.06.2024 / 15:18 Regija - Rat klanova

Policija saslušala više osoba u vezi bombaškog napada na Cetinju

Policija saslušala više osoba u vezi bombaškog napada na Cetinju
Foto: Vijesti.me/Luka Marsenić

Više osoba saslušano je u istrazi bombaškog napada na Cetinju u kom su život izgubile dvije, a teško ranjene tri osobe, a jedna od njih ispitivana je satima.

Prema istim informacijama riječ je o pripadniku zločinačkog kavačkog klana koji je i ranije hapšen zbog teških krivičnih djela. Pomenuta osoba ima veliko iskustvo u vojsci, pišu crnogorske Vijesti.

Osim saslušanja, mahom pripadnika kavačkog klana, policija je i jučer skidala snimke sa nadzornih kamera, prikupljala obavještenja od građana, a na terenu je bio veliki broj operativaca.

U mafijaškom napadu, u eksploziji improvizirane naprave postavljene na drvetu ispred Sportskog centra u prijestolnici, a potom i aktivirane prije dva dana oko 9 sati i 5 minuta, likvidirani su Dragan Roganović (36) i Petar Kaluđerović (20), a teško su povrijeđeni Taso Jovanović (46) i Mihajlo Borozan (29).

Iz vrha Uprave policije, za Vijesti.me je nezvanično rečeno da su sva četvorica bili pripadnici zločinačke kriminalne grupe škaljarski klan.

S teškim povredama prošla je i starija Cetinjanka, koja je u trenutku eksplozije prolazila pored Sportskog centra.

Dvostruko ubistvo i ranjavanje dvojice Cetinjana nastavak je rata klanova koji bukti od kraja 2014. godine i u kom je život izgubilo više desetina ljudi, među kojima i pet slučajnih žrtava. Pojedinci su više puta bili na meti, ali su preživjeli ranjavanja. Više ljudi slučajno je teško ranjeno u obračunima crnogorskih klanova koji su se vremenom preselili i van granica Crne Gore. Serija likvidacija počela je ubistvom Gorana Radomana u Beogradu, iz čijeg stana u Valensiji je nestao tovar od 200 kilograma kokaina...

Većina likvidiranih nije direktno učestvovala u nabavci, niti u nestanku te droge.

Iako je u proteklih godinu i nešto djelovalo da se nazire kraj tog krvavog sukoba, policija je mjesecima strahovala da bi obračun kriminalnih grupa mogao da se dogodi i to baš na Cetinju, budući da se veliki broj pripadnika kriminalnih klanova i posljednjih pola godine domogao slobode.

Većina njih su izašli iz pritvora jer im sud nije izrekao ni prvostepenu presudu tri godine nakon određivanja pritvora. Najveći broj osoba, koje je policija zavela kao pripadnike OKG, nalaze se u prijestonici.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo