32°C
Mostar 38°C
Tuzla 38°C
Banja Luka 36°C
Bihać 32°C

23.06.2024 / 06:00 BiH - FHMZ

Danas u Bosni oblačno sa kišom, u Hercegovini sunčano

Danas u Bosni oblačno sa kišom, u Hercegovini sunčano
Foto: Ilustracija
Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. 

Tokom dana nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz pojačan vjetar moguća je i pojava grada. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu ali i dalje nestabilno. Lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje. Ponegdje uz kišu i pojačan vjetar, moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U utorak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 29 stepeni.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Nešto manje oblačnosti i padavina očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 29 stepeni.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo