31°C
Mostar 37°C
Tuzla 36°C
Banja Luka 34°C
Bihać 29°C

23.06.2024 / 11:08 Svijet - Ratni avioni

U izraelskim zračnim napadima u Gazi ima mrtvih i ranjenih, uglavnom žene i djeca

U izraelskim zračnim napadima u Gazi ima mrtvih i ranjenih, uglavnom žene i djeca
Foto: Arhiv
Nekoliko palestinske djece i žena ubijeno je i ranjeno tokom noći u izraelskim zračnim napadima na stambene objekte u gradu Gazi.

Svjedoci su kazali da su ratni avioni bombardovali dvije kuće.

Ima mrtve i ranjene djece i žena koji su prebačeni u bolnicu Al-Mamdani.

- Naši timovi u pokrajini Gaza odgovorili su na poziv u pomoć nakon što je izraelska okupacija gađala dvije kuće u područjima Al-Shati i Dabait grada Gaze - navela je Civilna odbrana Gaze, prenosi Anadolu.

Ranije su objavili da su tri tijela, uključujući dvoje djece i ženu, pronađena nakon što su izraelski avioni bombardovali kuću u gradu Gazi, čime je broj ubijenih povećan na 43, uz desetine ranjenih.

- Izraelska vojska bombardovala je nekoliko stambenih zgrada u kojima su bili raseljeni Palestinci u četvrtima Gaze, ubivši 40 Palestinaca, uključujući djecu i žene, ranivši desetine. Pod ruševinama su još desetine Palestinaca - kazao je Mahmoud Basal, glasnogovornik Civilne odbrane.

Rekao je da su ratni avioni uništili stambene zgrade u kampu Al-Shati, Al-Tuffah, Al-Shuja'iyya i Al-Zaytoun u gradu Gazi.

Basal je napomenuo da timovi "od jutarnjih sati rade na traženju nestalih ljudi ispod ruševina uništenih zgrada i kuća sa ograničenim resursima".

Izraelska vojska je priznala da je gađala grad Gazu, ali je tvrdila da je bombardovala "dvije vojne strukture koje pripadaju Hamasu u Gazi".

Više od 37.500 Palestinaca je ubijeno u Gazi, većinom žena i djece, a više od 85.900 je ranjeno u izraelskim napadima od 7. oktobra, prema zdravstvenim vlastima.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo