32°C
Mostar 38°C
Tuzla 38°C
Banja Luka 36°C
Bihać 32°C

23.06.2024 / 18:04 Fudbal - Godišnji odmor

Guardiola s porodicom stigao u Dubrovnik

Guardiola s porodicom stigao u Dubrovnik
Foto: Dubrovački dnevnik

Španski fudbalski trener i bivši fudbaler Josep Pep Guardiola stigao je u Dubrovnik.

Dubrovački dnevnik piše da je na odmor u Grad stigao sa porodicom, a potom su objavili i njegovu fotografiju iz Gruža. Podsjetimo, Guardiola je Dubrovnik posjetio i 2012. godine, kad je na Čilipe sletio privatnim avionom te krenuo u obilazak otoka. Tada se posebno oduševio Lopudom i Šipanom.

Guardiola je u braku s Cristinom Serrom. Vjenčali su se 2014. godine te su dobili troje djece - Mariju, Valentinu i Mariusa.

Treniranjem se bavi 16 godina, a u samo tri nije osvojio naslov. S Manchester Cityjem osvojio je sve, baš kao i ranije s Barcelonom, dok s Bayernom nije uspio uzeti Ligu prvaka. Spominjala se mogućnost pauze od fudbala, odlazak u New York FC, ali i povratak u Barcelonu. Potonju opciju nedavno je demantirao sam Guardiola.

"Jesu li vrata za vaš povratak u Barcelonu zatvorena?" upitali su ga novinari. "Da, vrata su zatvorena", kratko i jasno je odgovorio. Podsjetimo, Guardiola je u Barceloni dosegnuo status igračke i trenerske svjetske klase. Prvu ekipu preuzeo je 2008. i odmah osvojio trostruku krunu.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo