21°C
Mostar 30°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 23°C

24.06.2024 / 18:43 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Očekujem eskalaciju situacije u Evropi u narednim mjesecima

Vučić: Očekujem eskalaciju situacije u Evropi u narednim mjesecima
Foto: Screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da očekuje eskalaciju situacije u Evropi i svijetu te naglasio da je trenutno najveća geopolitička kriza poslije Drugog svjetskog rata.

- Očekujem eskalaciju situacije u narednim mjesecima i da se suočimo sa veoma teškim posljedicama, govorim o Evropi i svijetu. Moramo da budemo čvrsto opredijeljeni da svoj posao uradimo na najbolji mogući način, da sačuvamo mir, da obezbijedimo ekonomski rast - poručio je Vučić tokom obraćanja javnosti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsjednika Srbije.

- Poštovani građani Srbije, poštovani novinari, 29. aprila sam se posljednji put na ovakav način obratio i danas želim u uvodu svog obraćanja da zamolim građane naše zemlje, jer isključivo ću govoriti o Srbiji, ne pominjući političke partije, njihove interese ili bilo šta slično. Govoriću o problemima sa kojima se suočavamo - rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Rekao je da bi volio da svi saslušaju to i sagledaju šta će reći kako bi se po mnogim pitanjima otvorila široka rasprava i dijalog.

- Da zajedno odgovorimo onim izazovima koje su pred nama i da dođemo do rezultata koje svi želimo. Živimo u vrijeme najveće geopolitičke krize posle Drugog svjetskog rata i ja želim zarad historije da vam kažem, pošto naravno imam i određenih saznanja više nego obični građani, a nerijetko se puzdam i u ono što osetim kroz razgovore sa najvećim svjetskim liderima - i očekujem eskalaciju situacije u narednim mjesecima i očekujem da se suočimo sa veoma teškim posledicama, govorimo o Evropi i svijetu - rekao je Vučić.

Naglasio je da “mi moramo da budemo čvrsto opredijeljeni da svoje zadatke i ono što je naš posao izguramo do kraja".

- Da uradimo na najbolji mogući način, da sačuvamo mir u našoj zemlji, ali i da obezbijedimo ekonomski rast, da obezbijedimo svakako bolji život građana Srbije - zaključio je Vučić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo