19°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

25.06.2024 / 06:06 Zanimljivosti - Uživanje u ljetu

Aplikacije koje će vam biti korisne dok uživate na plaži

Aplikacije koje će vam biti korisne dok uživate na plaži
Foto: Ilustracija

Dok razmišljate gdje ćete ćete ove godine postaviti ležaljku i suncobran te otići na zasluženi godišnji, mi smo za vas složili malu listu aplikaciju koje će vam dobro doći na plaži. Ispod tog suncobrana, pišu Žene.ba.

Anti-Mosquito Repellent

Zahvaljujući ovoj aplikaciji, vaš će telefon početi oponašati visoko frekventni zvuk koji bi trebao odbiti komarce dok lijeno ležite na plaži. Svima nam je poznati osjećaj iritacije ovim sitnim insektima, a ova bi vas aplikacija trebala poštedjeti tog zamornog osjećaja.

Sun Exsposure

Wolfram Sun Exposure vaš je ovogodišnji must-have za plažu. Ova će vam aplikacija izračunati koliko smijete biti izloženi suncu na temelju tipa vaše kože, lokacije, vremena u danu te nivoa sunčevog zaštitnog faktora (SPF) koji možda koristite. Možete izračunati i UV prognozu za svoju lokaciju, zajedno sa savjetima o zaštiti od sunca. Bonus značajke uključuju izlazak i zalazak sunca, trenutni položaj sunca i vremensku prognozu.

Water Reminder

Aplikacija koja će se pobrinuti za to da pijete dovoljno vode dobro će vam doći dok vaše tijelo upija sunce. Trebate samo unijeti težinu te koliko puta želite da vas aplikacija podsjeti da morate popiti vode. H2O će učiniti sve ostalo.

Amazon Kindle

Sada kada ste se pobrinuli za tijelo, vaš um također traži brigu. Boravak na plaži najbolje je vrijeme za čitanje, a Amazon Kindle provjereno dugo već vodi glavno mjesto kao online biblioteka. Ova aplikacija napravljena je po uzoru na Amazonov proizvod Kindle i sadrži veliku riznicu online naslova koje možete posuditi ili kupiti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo