19°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

04.07.2024 / 19:46 Regija - Oštre riječi

Milojko Pantić: 'EU ne shvata da nije moguć sporazum sa huliganom Vučićem'

Milojko Pantić: 'EU ne shvata da nije moguć sporazum sa huliganom Vučićem'

Poznati jugoslovenski sportski novinar i komentator Milojko Pantić je u svom podcastu "Sportsko Politička Galaksija" govorio o Aleksandru Vučiću nazvavši ga "neustavnim predsjednikom Srbije".

Tri sastanka u Briselu između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Vlade Kosova Albina Kurtija završila su neuspješno.

"Svaki put, 12 godina otkad se organizuju takvi sastanci, pitam se da li je moguće zvaničnici Europske unije ne mogu shvatiti da nije moguće napraviti nikakav obavezajući sporazum sa neostvarenim fudbalskim huliganom na mjestu predsjednika Srbije", rekao je Milojko Pantić.

Tvrdi da je to nemoguće iz dva razloga. Prvi je da on prema ustavu nije nadležan za takve sporazume, a drugi razlog je zato što je on bio ministar u vlasti Miloševića koja je protjerivala Albance sa Kosova.

"Pitaju li se ti Europljani u čije ime i po kojem zakonu on pregovara sa njima? Najnovija kampanja nekakvog sprskog svijeta kojeg čine njegovi saborci, kriminalci iz BiH i Crne Gore, nazvana 'svesrpski sabor', u stvari je najnoviji talas nacional-šovinističke banalnosti koji plavi, muti i truje svijesti građana Srbije, dodao je.

"U govoru povodom godišnjice početka bombardovanja Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, rekao je da Zapad mora priznati da je počinio zločin nad nama i da je došlo vrijeme da se to plati. Postavlja se logično pitanje, a kada će taj učenik ratnog zločinca Šešelja priznati da su oni svi zajedno, podržavajući Slobodana Miloševića, počinili najveće zločine u Europi od završetka Drugog svjetskog rata", naglasio je Pantić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo