16°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 23°C
Bihać 18°C

06.07.2024 / 22:00 BiH - Kad proradi bosanski inat

Bila je kažnjena jer je proslavila Dan nezavisnosti BiH, a sada je proglašena učenicom generacije

Bila je kažnjena jer je proslavila Dan nezavisnosti BiH, a sada je proglašena učenicom generacije
Foto: Facebook
Emina Hasić, djevojčica kojoj je prošle godine smanjeno vladanje zbog neodlaska u školu na Dan nezavisnosti BiH, sada je proglašena učenicom generacije.

Ova odluka izazvala je veliku pažnju u lokalnoj zajednici i šire, posebno s obzirom na kontroverze koje su je pratile, piše Slobodna Bosna.

Prošle godine, direktorica Mevlida Dervišefendić kaznila je Eminu i još pet djevojčica zbog odsustva iz škole na Dan nezavisnosti BiH.

Smanjenje vladanja zbog ovakvog razloga izazvalo je oštre reakcije javnosti, ali Emina je uspjela prevazići sve prepreke i dokazati svoju izvanrednu posvećenost učenju i uspjehu.

Uprkos svim izazovima, Emina je nastavila da marljivo radi i postiže odlične rezultate.

Njena izvanredna posvećenost i trud nisu prošli nezapaženo, te je na kraju školske godine zasluženo proglašena učenicom generacije.

U objavi gradonačelnika Doboja u objavi na Facebook-u stoji:

“Danas sam imao čast da na Svečanoj akademiji uručim nagrade najboljim učenicima generacije osnovnih i srednjih škola našeg grada. Ovi mladi ljudi su ponos Doboja i pokazali su izuzetne rezultate svojim trudom, radom i posvećenošću.

Čestitam svim nagrađenim učenicima i njihovim porodicama. Vaš uspeh je dokaz da se trud i znanje isplate. Nastavite da sanjate velike snove i postavljate visoke ciljeve, jer vi ste budućnost našeg grada.”

(Vijesti.ba)

Izdvajamo