09.07.2024 / 14:39 Muzika i Film - Organizatori najavljuju

Na Ultra Europe festivalu u Hrvatskoj se očekuje 150.000 gostiju

Na Ultra Europe festivalu u Hrvatskoj se očekuje 150.000 gostiju
Foto: Ultra
Na 10. Ultra Europe festivalu, koji će se od petka do nedjelje održati na splitskom Parku mladeži, nakon čega tri dana seli na Brač, Hvar i Vis, očekuje se oko 150.000 gostiju iz 140 zemalja svijeta.

Njih će zabavljati 150 DJ-eva, najavili su danas organizatori festivala.

Organizator festivala iz kompanije MPG Live Joe Bašić prisjetio se na konferenciji za novinare kako su ih prije desetak godina uvjeravali da Hrvatska nije mjesto za tako velike manifestacije, ali da se ispostavilo da jeste.

"Slavimo deset godina i nikad veći, nikad jači line-up što se tiče izvođača koji dolaze na godišnjicu. Svi smo spremni, jedva čekamo da ugostimo cijeli svijet tu u Splitu u Hrvatskoj. Spremni smo za izazov koji je ispred nas što znači dolazak 150.000 ljudi", kazao je Joe Bašić.

Najavio je da će festival ove godine biti u najvećem izdanju, sa mnogo novih imena i najjačih svjetskih DJ-eva.

Alijana Vukšić iz gradske turističke zajednice rekla je da na Ultru gosti dolaze sve ranije i zadržavaju se sve duže.

"Ultra je mega spektakl koji je jako bitan kako za naš grad, tako i za cijelu Hrvatsku. Godinama pokazujemo i dokazujemo da je grad Split spreman za organizaciju ovako velikih manifestacija. Ove godine, kao i prošle, sve vrijeme apelujemo kroz kampanju Respect and Enjoy upravo u smjeru da mladi ljudi koji dolaze u naš grad poštuju grad u koji dolaze i da ostaju što duže, upoznaju što bolje našu tradiciju, našu kulturu", rekla je Alijana Vukšić, direktorica TZ-a Split.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo