16°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 18°C

10.07.2024 / 15:15 Muzika i Film - Slavni režiser

Spielberg zbog ovog filma više nikada ne želi sarađivati s Julijom Roberts

Spielberg zbog ovog filma više nikada ne želi sarađivati s Julijom Roberts
Foto: Arhiva
Slavni režiser Steven Spielberg sarađivao je s glumicom Julijom Roberts na filmu Kuka iz 1991., a tada su kružile glasine o njihovom neslaganju na filmskom setu.

Spielberg je režirao film u kojem je pokojni glumac Robin Williams tumačio glavnu ulogu Petera Banninga, sredovječnog advokata koji se vraća u Neverland, u kojem ga čeka vilenjakinja Zvončica (Julia Roberts).

Naime, šuškalo se da su glumicu kolege na setu nazivali "Tinkerhell", a ona je u jednom intervjuu izjavila da nikada nije čula za taj nadimak, no priznala je da se sukobljavala s ekipom na setu, aludirajući na Spielberga.

"Ja sam normalna osoba. Mislim, ako sjedim u svojoj prikolici šest sati ne radeći ništa, upitat ću: 'Šta se događa?'"

Spielberg se također osvrnuo na svađu u intervjuu za 60 Minutes, u kojem je priznao: "Nije bilo dobro vrijeme da Julia i ja radimo zajedno". Režisera su tada pitali bi li ikad više radio s Roberts, na što je on odgovorio: "Ovo je pitanje od 60 minuta, zar ne?".

Roberts se osvrnula na njegov intervju u razgovoru za Variety Fair.

"Oklijevao je da odgovori kao da je morao vrlo pažljivo birati riječi kada su ga pitali o meni. Gledala sam to i pomislila: Je li to isti čovjek s kojim sam se gađala šlagom na setu? Je li to isti čovjek koji je rekao da jedva čeka svaki dan da dođe na naš set? Valjda je ponekad jednostavno previše primamljivo biti u većini", izjavila je, a nakon toga više nikada nisu sarađivali.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo