10.07.2024 / 20:54 Svijet - Na sjeveru Londona

Osumnjičeni za ubistvo supruge i dvije kćeri novinara BBC-a pronađen

Osumnjičeni za ubistvo supruge i dvije kćeri novinara BBC-a pronađen
Foto: CNN / PA

Muškarac koji je osumnjičen za ubistvo tri žene u utorak navečer – supruge i dvije kćeri novinara BBC-a – pronađen je nakon potjere.

Kyle Clifford, za kojeg je policija upozorila da bi mogao biti naoružan samostrelom, pronađen je u području Enfield na sjeveru Londona u srijedu poslijepodne i trenutno prima pomoć zbog povreda, saopćila je policija Hertfordshire.

"Muškarac koji je tražen u vezi s trostrukim ubistvom u Busheyju pronađen je na lokaciji u Sjevernom Londonu. Nakon opsežne potrage, Kyle Clifford, star 26 godina, pronađen je u području Enfield od strane policajaca ovog poslijepodneva (srijeda, 10. juli)", navodi se u saopćenju.

Policija je ranije rekla da traži 26-godišnjeg muškarca, imenovanog kao Kyle Clifford.

Žrtve trostrukog ubistva identificirane su kao supruga, Carol Hunt, i dvije kćeri, BBC-ovog komentatora trka John Hunta, saopćila je britanska javna televizija u srijedu. Policija je ranije rekla da su preminule, u dobi od 25, 28 i 61 godine, ubijene u onome što se vjeruje da je bilo „ciljano nasilje.“

Pretpostavlja se da je u trostrukom ubistvu korišten samostrel, iako je policija u srijedu rekla da bi mogla biti korištena i druga oružja.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo