Kad ih gricnete, prvo vas pozdravi svilenkasti sloj tamne čokolade, zatim nježna marcipanova sredina, a onda pregršt pistacija i vanilije, piše portal Žene.ba.
Šta vam je potrebno?
18 do 20 komada
Sastojci:
Za punjenje:
Za srednji sloj:
Za premaz:
Priprema u tri jednostavna koraka
1. Otopite bijelu čokoladu, dodajte pastu od pistacija i kap vanilije, ostavite da se stisne u frižideru.
2. Svaki centar ispunjen pistacijama i vanilijom obložite marcipanom i oblikujte kuglicu.
3. Uvaljajte kuglice u otopljenu tamnu čokoladu i ohladite do savršenstva.
Zašto baš sad?
Zato što proljeće voli lagane, ali konkretne deserte. Jer kafa na balkonu ili piknik pod cvjetnim drvetom traže nešto slatko, ali bez težine. I jer ste zaslužili poslasticu koja izgleda kao dragulj, a topi se kao da vam pjeva na jeziku.
Mozart bi, da je mogao, komponirao baš ove.
(Vijesti.ba)