Kad početak juna zove na rashlađivanje, nema boljeg izbora od domaćeg pistacija sladoleda.
Bogat, kremast i pun okusa, ovaj sladoled oduševit će sve ljubitelje slatkih delicija, a njegov jednostavan recept lako ćete pripremiti i u vlastitoj kuhinji.
Sastojci:
- 150 g neslanih pistacija
- 500 ml punomasnog mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 150 g šećera
- 4 žumanca
- 1 kašikica ekstrakta vanilije

Priprema:Pistacije sameljite u fini prah, ali ostavite i nekoliko komadića za dodatnu teksturu. Mlijeko i vrhnje zagrijte do vrenja, zatim maknite s vatre. Žumance i šećer umutite dok ne postanu kremasti. Polako ulijevajte toplu mliječnu smjesu u žumance, neprestano miješajući. Smjesu vratite na laganu vatru i kuhajte dok se ne zgusne, pazeći da ne proključa.
Maknite s vatre, dodajte pistacije i ekstrakt vanilije te dobro promiješajte. Smjesu stavite u zatvorenu posudu ili staklenku i ostavite da se hladi u frižideru najmanje 4 sata, idealno preko noći.
Ovaj domaći pistacija sladoled savršen je za rashlađivanje i gurmanski užitak. Kremast, bogat i pun orašastih okusa, osvojit će vas već pri prvom zalogaju.
Uživajte!
(Vijesti.ba)