Ovi tanki, prozirni listići, poznati po upotrebi u vijetnamskim rolnicama, potapaju se u vodu ili smjesu od jaja i mlijeka kako bi omekšali, zatim slažu kao podloga i pokrivač za fil.
Pita može biti slana, sa sirom ili mesom, ali i slatka, s voćem i cimetom. Nakon slaganja, pita se peče u rerni dok ne dobiju zlatno-smeđu i hrskavu koricu.
Ovaj pristup ne zahtijeva miješenje tijesta ni čekanje, što znatno skraćuje pripremu. Rižin papir čini jelo laganijim, bez glutena, i pogodnim za one koji paze na unos kalorija, a opet žele uživati u omiljenim okusima.
TikTok korisnici oduševljeni su jednostavnošću i inovativnošću ovog trenda, koji je odličan način za brzo pripremanje ukusnih jela prilagođenih modernim prehrambenim navikama.
@balancedfitness1 BUREK/SIRNICA BEZ GLUTENA MAKROSI: 232 kcal, 20 g P, 19 g U, 8 g M Odmah da raščistimo 2 stvari..znam da se burek ne radi od rižinog papira, al ovo je super stvar ako izbjegavate gluten i znam da ne ide bosiljak tako da ako vas ovaj video iz bilokojeg razloga ljuti, preskočite ga RECEPT: - 2 rižina papira (ovaj je iz Lidla) - 1 malo jaje i 10 ml mlijeka (za umočiti papir, a ostatak dodajte u punjenje) - sol, papar, bosiljak - 100 g posnog sira - 15 g feta sira - ulje za nauljiti podlogu 1. Papire umočite u umučeno jaje, mlijeko, sol i papar, pa na nauljeno podlogu stavite papire jedan do drugog (on će s vremenom omekšati) 2. U ostatak jaja dodajte sireve i začine, pa rasporedite po papiru. Zamotajte i pecite na 200° 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici ili airfryeru. #burek #sirnica #proteinskiobrok #zdravirecepti #bezglutena ♬ Originalton - ♫
Pita sa rižinim papirima
Sastojci
Priprema