26.07.2025 / 13:49 Zanimljivosti - Ukusna delicija

Probajte pohovanu pastrmku s orasima već danas

Probajte pohovanu pastrmku s orasima već danas
Foto: Pexels
Ako volite ribu, a želite nešto novo i drugačije, ovaj recept je pravi izbor.

Pohovana pastrmka s orasima spaja hrskavu koricu, sočno meso i laganu orašastu aromu.

Priprema je brza i jednostavna, a ukus vrijedi svakog truda.

Sastojci:

  •     5 pastrmki srednje veličine
  •     Sok od 1 limuna
  •     So
  •     Bijeli biber
  •     100 g mljevenih oraha
  •     100 g kukuruznog brašna
  •     Ulje za prženje


Priprema:

Očistite i operite pastrmke. Prelijte ih limunovim sokom izvana i iznutra, pa ostavite da odstoje 10–15 minuta.

Pomiješajte mljevene orahe i kukuruzno brašno.

Ribe posušite kuhinjskim papirom, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u pripremljenu smjesu.

U većem tiganju zagrijte ulje (2–3 prsta dubine), pa pržite ribe na umjerenoj vatri s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Pržene pastrmke izvadite na papir da upije višak masnoće.


Prijedlog za serviranje

Odlično ide uz krompir kuhan na krupne kocke i blago začinjen bareni špinat. Pohovana pastrmka s orasima je odlična ideja kada želite nešto brzo, fino i malo drugačije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo