06.08.2025 / 11:00 Zanimljivosti - Sjajan recept

Sočni pileći burgeri iz rerne: Bez masnoće i aditiva, a nevjerovatnog okusa

Sočni pileći burgeri iz rerne: Bez masnoće i aditiva, a nevjerovatnog okusa
Ilustracija

​Ako volite burgere, ali pokušavate da izbjegnete prženje i masnoće, ovi domaći pileći burgeri iz rerne su pun pogodak!

Napravljeni su od svježeg mesa i začina, bez dodatnih aditiva i prekomjernih masnoća, a rezultat je nevjerovatno ukusan obrok koji će oduševiti cijelu porodicu.

Odličan su izbor za ručak ili večeru kada želite nešto brzo, zdravo i ukusno.

Probajte ih već danas!

Vrijeme pripreme:

15 minuta + 30 minuta pečenje

Sastojci:

600 g pilećeg mesa (pola bataci, pola file)

1 crveni luk

1 jaje

1 kašika prezli

Svježa majčina dušica (po ukusu)

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

Priprema:

Pileće meso isjecite na manje komade. U sječku (multipraktiku) sameljite meso zajedno sa crvenim lukom dok ne dobijete ujednačenu smjesu, pišu Nezavisne.

U dobijenu smjesu dodajte jaje, prezle, so, biber i svježu majčinu dušicu. Sve dobro promješajte dok se sastojci ne sjedine.

Od smjese oblikujte pljeskavice željene veličine. Položite ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Burgere pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Na pola pečenja ih možete okrenuti da se ravnomjerno zapeku.

Savjeti:

Po želji, u smjesu možete dodati i malo rendanog sira za dodatnu sočnost.

Poslužite ih u pecivima sa svježim povrćem i jogurt-sosom za savršen domaći burger.

Mogu se čuvati u frižideru do dva dana, a odlično se podgrijavaju i sljedećeg dana.

 

(Vijesti.ba) 

Izdvajamo