24°C
Mostar 26°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 23°C

21.07.2021 / 14:47 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić se ne želi ograditi od Vulina i poziva na veliku Srbiju

Vučić se ne želi ograditi od Vulina i poziva na veliku Srbiju
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da ne proizvodi Srbija nestabilnost, nego oni koji suprotno Dejtonskom sporazumu svakog dana pričaju o ukidanju RS.

Komentarišući izjavu Izetbegovića da je srpski svijet, o kojem je govorio ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, isto što i "velika Srbija" i da očekuje od Vučića da ubuduće ne dozvoljava takve izjave, predsjednik Srbije je rekao da nije neko ko želi da zapuši usta bilo kome i da nije njegovo da ućutka Vulina.

- To može da radi Bakir Izetbegović ili neko drugi - rekao je Vučić novinarima nakon posjete Despotovcu.

Vučić je podsjetio da je Vulin to rekao nedavnom na svom stranačkom skupu, na koji je pozvan i na kojem je održao miran i odgovoran govor.

On je rekao da svakome treba da bude jasno da Srbija ima svoje granice, koje su međunarodno priznate u UN, i da su to jedine granice koje je interesuju, računajući Kosovo i Metohiju kao dio Srbije u skladu sa Rezolucijom 1244.

- I to neću da ponavljam i da se izvinjavam nikome i nikada više. Oni to rade namjerno da bi govorili kako mi proizvodimo nestabilnost, iako su oni ti koji proizvode nestabilnost, jer suprotno Dejtonu svakog dana govore o ukidanju RS, a da ne pričam o pravima našeg naroda u drugim zemljama regiona - istakao je Vučić.

On je rekao da je Vulin govorio ono što misli na svom stranačkom skupu i to treba pitati njega.

- Ono što je zvanična politika Srbije i ono što predstavlja je da Srbija ima svoje granice, međunarodno priznate u UN. To je naša politika. Ne interesuje nas ništa što pripada nekoj drugoj zemlji. Јedino što nas interesuje je to da čuvamo svoje, da budemo bogatiji i radimo vrijedno i borimo se za sve nas - rekao je Vučić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo