28°C
Mostar 34°C
Tuzla 36°C
Banja Luka 33°C
Bihać 27°C

08.03.2022 / 11:40 Rat u Ukrajini - Rat u Ukrajini

Leonardo DiCaprio donira 10 miliona dolara ukrajinskoj vojsci

Leonardo DiCaprio donira 10 miliona dolara ukrajinskoj vojsci
Foto: Vijesti.ba

Leonardo DiCaprio donirao je 10 miliona dolara Oružanim snagama Ukrajine, što je najveći pojedinačni iznos donacija do sada.

- Hollywoodska superzvijezda, posebno popularan po ulozi u filmu 'Titanic', Leonardo DiCaprio, donirao je deset miliona američkih dolara ukrajinskoj vladi u jeku ruske invazije na Ukrajinu. Vjerovatno je ogromna donacija namijenjena kao podrška ratnim naporima, kao i humanitarnim naporima unutar zemlje - navodi se u izvještaju, prenosi Ukrinform pozivajući se na GSA News.

Leonardo DiCaprio, koji ima ukrajinske korijene preko svoje bake s majčine strane, oštro je osudio rusku invaziju na Ukrajinu, pridruživši se velikom broju drugih slavnih osoba širom svijeta koji su to učinili. Neke slavne osobe rođene u Ukrajini čak su se vratile kući iz drugih zemalja kako bi se borile za svoju domovinu nekoliko dana nakon početka rata.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je svijet na vojnu i finansijsku podršku jer ruska invazija na Ukrajinu uzima veliki danak zemlji.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo