8°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

04.07.2022 / 08:48 Regija - Beograd

Tadić: Vučić da podnese ostavku, Srbija kriminalna država

Tadić: Vučić da podnese ostavku, Srbija kriminalna država
Foto: Arhiv
Predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ponese političku odgovornost za loša kadrovska rješenja i podnese ostavku, ocijenjujući je da je Srbija postala kriminalna država.

Tadić, koji je nekadašnji predsjednik države je, u intervjuu za list Nova, rekao da ministar Nebojša Stefanović i nekadašnja državanja sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, „iznetim međusobnim optužbama zapravo iznad svega optužuju Vučića, jer oni su njegovi najbliži saradnici i ogledalo njegove vlasti“.

„U tom smislu on bi morao da ponese političku odgovornost za takve svoje kadrove, a oni svakako nisu izuzetak, već pravilo svih ovih godina. Umjesto toga, on se postavlja u poziciju žrtve i jedini komentar mu je da bi nadležni trebalo da rade svoj posao“, rekao je Tadić.

Tadić je naveo da „kao čovek koji deceniju nosi teret optužbi za loša kadrovska rješenja ima moralno pravo da pozove na takvu političku odgovornost“.

„I to ne samo što sam je ja uvek nosio u odnosu na moje kadrove, već i zato što moja ni najgora kadrovska rješenja svakako nikad nisu bila osumnjičena za umiješanost u monstruozne zločine i brutalni organizovani kriminal. Za umiješanost u takav kriminal dovoljna je samo i sumnja, a kamoli osnovana sumnja, da politički najodgovorniji podnese ostavku“, rekao je Tadić.

Kako je istakao, „u svakoj normalnoj zemlji bi zbog ovoga pala vlada, a predsjednik bi podnio ostavku, a ne igrao ulogu nevine žrtve“.


(Vijesti.ba / BETA)

Izdvajamo