20°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

20.09.2022 / 10:36 Regija - Crnogorski premijer

Abazović: Optimist sam da će biti formirana nova vlada

Abazović: Optimist sam da će biti formirana nova vlada
Foto: Agencije

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je kako je optimist da će biti formirana nova vlada Crne Gore te da od predsjednika Mila Ðukanovića očekuje da povjeri mandat Miodragu Lekiću.

Abazović je to izjavio za Glas Amerike u Washingotnu gdje boravi u službenom posjetu i u petak će govoriti na ovogodišnjoj, 77. sjednici Generalne skupštine UN-a.

"Lekić ima našu podršku, vjerujem da će biti naklonjen da što se stavi na papir da se provodi. Očekujemo od Đukanovića da mu da mandat", rekao je Abazović u Washingtonu gdje je imao niz sastanaka s američkim dužnosnicima.

Po njegovim riječima, uvjet za formiranje vlade je da njegova stranka URA preuzme sektor obrane, unutarnjih poslova, pravde i vanjske politike.

Većina zastupnika u crnogorskom parlamentu predložila je u ponedjeljak predsjedniku Milu Đukanoviću da mandat za sastavljanje nove vlade da Miodragu Lekiću.

Krajem prošlog mjeseca vladi premijera Dritana Abazovića izglasano je nepovjerenje, a u ponoć je istekao rok do kada bi Đukanoviću trebao stići prijedlog za novog mandatara.

Lekića je podržala većina od 41 zastupnika iz stranaka koje su na izborima u kolovozu 2020. godine porazile Demokratsku partiju socijalista i Đukanovića nakon 30 godina vlasti i poslali ih u oporbu.

Miodrag Lekić, najstariji je zastupnik u crnogorskom parlamentu, u karijeri je bio i ministar vanjskih poslova Crne Gore te u vrijeme vlasti Slobodana Miloševića veleposlanik Savezne Republike Jugoslavije u Italiji, javlja Hina.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović priopćio je prije dva dana kako je ta država blizu izvanrednih parlamentarnih izbora, jer se nova većina ne može dogovoriti oko kandidata za mandatara.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo