0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

25.09.2022 / 18:16 Regija - Predsjednik CG

Đukanović: Vrijeme je za nove izbore, za odgovornu vladu

Đukanović: Vrijeme je za nove izbore, za odgovornu vladu
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović smatra da je vrijeme za nove izbore i da Crna Gora "dobije politički odgovornu, kompetentnu vladu".

Ðukanović je u Pljevljima, govoreći na svečanosti Savjeta mladih DPS-a u tom gradu, rekao da će ta vlada nastaviti da Crnu Goru vodi putem izgradnje građanske države, unaprjeđenja međunacionalnih i međuvjerskih odnosa i putem dostizanja evropskih sistema vrijednosti.

"Dakle, vrijeme je da se u Crnoj Gori na vlasti opet nađe Demokratska partija socijalista sa svojim tradicionalnim koalicionim partnerima", rekao je Ðukanović, prenose Vijesti.

On je dvogodišnji period nakon parlamentarnih izbora nazvao "tegobnim eksperimentom" i ocijenio da su to bile godine ozbiljnih gubitaka u ekonomskom i demokratskom razvoju Crne Gore.

Ðukanović je pregovore parlamentarne većine sa parlamentarnih izbora održanih u avgustu 2020. godine nazvao "tragikomičnim pokušajem da se pobjegne od izbora".

"Od izbora bježe samo oni koji su ubijeđeni da će na njima izgubiti", rekao je Ðukanović.

Parlamentarna većina Crne Gore dostavila je predsjednici Skupštine Danijeli Ðurović 41 potpis podrške prijedlogu za pokretanje pred Skupštinom postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, odnosno postupka za razrješenje Ðukanovića, pošto je odbio prijedlog stare parlamentarne većine da mandatar za sastav nove vlade bude Miodrag Lekić.

Odbivši prijedlog da Lekić bude mandatar, Ðukanović je takođe 20. septembra uputio predsjednici Skupštine Danijeli Ðurović prijedlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore.


(Vijesti.ba / Tanjug)

Izdvajamo