13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

25.01.2023 / 12:49 Regija - Američki ambasador

Hill: Srbija plaća previsoku cijenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Hill: Srbija plaća previsoku cijenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji
Foto: FENA

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Christopher Hill kazao je danas u Beogradu da Srbija već plaća previsoku cijenu jer nije uvela sankcije Rusiji.

"Shvaćamo da Srbija ima povijesni odnos i iskustvo sa sankcijama, ali počinje plaćati previsoku cijenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija protiv Rusije koje su usvojene kako bi se zaustavio brutalni napad na susjeda", rekao je Hill uoči debate na temu "Borba protiv zarobljavanja države u Jugoistočnoj Europi: ispunjavanje europskog obećanja o vladavini prava".

Kada je riječ o prijedlogu osnovnog sporazuma između Beograda i Prištine, Hill je rekao da EU i SAD smatraju da je to "pravi put kojim se treba kretati ka rešenju problema", a koji regiju opterećuje više od dvadeset godina.

"Treba ozbiljno razmotriti ovaj prijedlog i razmisliti o načinima da se usvoji, da se na njemu radi", rekao je Hill, prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, svi se trude kako bi pronašli rješenje za problem i to kako bi se u regiji uspostavila mirna situacija.

Hill je istaknuo kako SAD sto posto podržava prijedlog EU, to je proces koji još traje, ali kako zamjećuje napredak.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo