7°C
Mostar 11°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 4°C

13.03.2023 / 22:16 Regija - Moskva

Zaharova: Čudno razmišljanje srbijanskog ministra

Zaharova: Čudno razmišljanje srbijanskog ministra
Foto: Vijesti.ba

Srbijanski ministar privrede Rade Basta ima neko čudno razmišljanje kada govori da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, koja je uvijek poštovala Srbiju i njen narod, objavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

„Neki čudan stav: Amerika vrši pritisak na Srbiju, a srbijanski ministar poziva da se izađe sa stavom protiv Rusije. Možda bi bilo bolje da se srbijanski ministar odlučno izjasni protiv pritisaka na svoju zemlju“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je dodala da je Rusija, za razliku od SAD-a, uvijek poštovala Srbiju i njen narod.

„A poenta nije samo u historijskoj istini, već u očiglednoj činjenici: uvođenjem sankcija Rusiji pritisak SAD-a na Srbiju neće prestati, već će se samo pojačati“, naglasila je Zaharova.

Ministar privrede Srbije Rade Basta zatražio je da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

„Naša zemlja već plaća veliku cijenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi šutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsjednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno povjerenje u njega“, naveo je Basta.

Od njegove izjave ogradila se i stranka kojoj pripada Jedinstvena Srbija, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

(Vijesti.ba / Fonet)

 

Izdvajamo