16°C
Mostar 18°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 21°C

30.03.2023 / 16:03 Regija - Miloš Vučević

Srbija nabavlja novu opremu i naoružanje

Srbija nabavlja novu opremu i naoružanje
Miloš Vučević / Vijesti.ba
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je da će Srbija nastaviti sa osnaživanjem svog vazduhoplovstva i vojske, ...

... te najavio da će stići i nova oprema, novo naoružanje i da će biti snažnija cijela Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušna odbrana (PVO).

Prilikom obilaska 98. vazduhoplovne brigade na vojnom aerodromu "Morava" u Raškom okrugu, on je rekao da se uvjerio da je Vojska Srbije, 98. vazduhoplovna brigada i cijeli vid Ratnog vazduhoplovstva i PVO zaista napredovao prethodnih godina i dobijao nešto što ranije Srbija nije imala.

"Uvodilo se savremeno naoružanje i vojna oprema. Vjerujem da ćemo imati dobre vijesti za Vojsku Srbije, rekao bih i za cijelu državu da će nam stići nova oprema, novo naoružanje i da će cijela Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO, time i 98. vazduhoplovna brigada biti snažnija", istakao je Vučević.

On je rekao da će se raditi na stvaranju još boljih uslova da dobiju nove mlade pilote, avio-mehaničare, podoficire, vojnike, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Da završimo infrastrukturne radove, da oprema koja je skupa, kvalitetna, ubojita bude čuvana u najboljim uslovima u infrastrukturi kakvu ona zaslužuje da ima. Zadovoljan sam i ponosan, a svjestan svih onih izazova sa kojima treba dalje da radimo", rekao je Vučević.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo